Etli Mantarlı Domates Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    DOMATESLERİN üst kısımlarını kapak şeklinde kesin. İçlerini oyup, tuz, karabiber ve zeytinyağı ile ovun. Mantarları ince kıyın. Tereyağı ve 4 çorba kaşığı zeytinyağında ince kıyılmış maydanozun yarısını ve soğanı kavurun. Bu malzemeye mantarları ilave edin. Sarmısak, tuz ve karabiber ekleyip kavurun. Sirke, salça ve et suyu ilavesiyle orta ateşte pişirin. Ayrı bir yerde dana etini haşlayın ve çok küçük parçalar halinde doğrayın. Dana eti, kıyılmış maydanoz, ekmek içi ve kaşar peynirini mantarlı karışıma ilave edip karıştırın. Tencereyi ocaktan alın. Mantarlı malzemeyi domateslerin içine doldurun. Domatesin kesilen kapaklarını da üzerine kapatıp, fırın kabına dizin. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin. 180 derece fırında 15-20 dakika pişirerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.