Fırında Enginar
Malzemeler
Yapılışı
-
1
ENGİNARLARI iyice yıkadıktan sonra limon suyu ve 4 su bardağı su ile tencereye alın. Yarı yarıya yumuşayana kadar pişirin ve kevgir yardımıyla tencereden alıp, fırın tepsisine yerleştirin. Zarı soyulmuş mantarları, 2 su bardağı suda 5 dakika haşlayın ve süzün. Küp şeklinde doğrayıp, bir kaba alın. İçine beyaz peynir, rendelenmiş dil peyniri, zeytinyağı, kıyılmış dereotu, tuz ve pulbiber katın. Tüm malzemeyi karıştırıp, enginarların içine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL