Fırında Kurufasulye

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    AKŞAMDAN ıslattığınız kurufasulyeleri haşlayıp güvece alın. Diğer taraftan, etleri bir tencereye alıp suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun. Daha sonra üzerine küp doğradığınız soğan, domates, kırmızı biber, sivri biber ve ikiye bölünmüş sarmısakları ekleyin. Soğanların rengi dönünce salçayı da ilave edip bir iki çevirin ve etli harcı güvece, fasulyelerin üzerine dökün. Tuz ve kurutulmuş acı biberi ilave edin. Güvecin kapağını kapatın ya da üzerini alüminyum folyo ile örtün. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında fasulyeler pişene kadar tutun.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...