Fıstıklı Biber Sarma

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KIRMIZI biberleri yıkadıktan sonra boylamasına ikiye kesin ve çekirdeklerini temizleyin. Patlıcanları alacalı soyup, uzunlamasına dilimleyin. Acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin ve kurulayın. Kırmızı biber ve patlıcanları sıvıyağda kızartın.Fazla yağlarını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın.Pazı yapraklarını kaynayan suya atın.1 dakika sonra sudan alın. Soğuk sudan geçirin ve süzün. Dolmalık fıstığı yapışmaz yüzeyli tavada kavurun.3 Biftek dilimlerini döverek inceltin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Bir adet biftek diliminin üzerine kızarttığınız yarım kırmızı biberlerden koyun. Dolmalık fıstık serpin. Üzerine pazı yaprağı yerleştirin ve eti rulo şeklinde sarın.Daha sonra eti iki parmak genişliğinde dilimleyin.Kalan kırmızı biberleri de ikiye bölün ve rulo şeklinde sarın.Kızarttığınız patlıcanları da rulo yapın.Limonları halka şeklinde dilimleyin.Çöp şişlerin pişme sırasında yanmasını önlemek için 3-4 saat soğuk suda bekletin. Şişlere dilediğiniz sırayla rulo et, kırmızı biber, patlıcan ve limon dilimi dizin. Zeytinyağıyla kekiği karıştırın ve şişlere dizdiğiniz malzemenin üzerine sürün. Fırının ızgarasında çevirerek pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...