İmambayıldı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patlıcanları, sapının bir parmak kadar aşağısından başlayarak keskin bir bıçak yardımı ile aralıksız olarak soyup, tuzlayın. 10 dakika tuzlu suda bekletip, sonra yıkayın. Sıvıyağda, fazla karartmadan kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp, yağını süzün. Bir tavada, piyazlık doğranmış soğanları ve sarmısakları soteleyin. Pembeleşince kabukları soyulmuş ve ince kıyılmış domatesi ekleyin. Daha sonra salçayı ilave edip 1-2 dakika daha soteleyin. Üzerini aşacak kadar sıcak suyu ve tuzu ekleyip, 5 dakika kaynatın. Altını kapattıktan sonra suyunu bir kabın içerisine süzün. Kızartılan patlıcanları bir tepsiye dizerek ortalarını açın. Bir kaşık yardımı ile hazırladığınız harcı patlıcanların içerisine yerleştirin. Üzerlerine dilimlenmiş domates ve yarım sivri biber koyup, tepsinin dibine süzdüğünüz sosu dökün. Orta dereceli fırında domates ve sivri biber yumuşayıp, hafifçe kızarana dek pişirin. Mısır ve ince kıyılmış maydanoz ile süsleyip, servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.