PAZININ saplarını kesip, ayırın. Yaprakları yıkayıp, önce kaynamış sıcak suya, daha sonra soğuk suya batırıp, çıkarın. Akşamdan ıslattığınız baklayı süzüp, irice doğradıktan sonra derin bir kaba alın. İçine irmik, bulgur, çemen, et, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, domates salçası, biber salçası, tereyağı, tuz ve karabiber ilave edin. Tüm malzemeyi iyice yoğurun. Bir adet pazı yaprağına karışımdan 1 çorba kaşığı koyun ve sigara böreği gibi sarın. Pazı yaprakları ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Sarmaları tencereye dizin ve hiç su ilave etmeden kısık ateşte, kendi suyunda 10 dakika pişirin. Daha sonra üzerini örtecek kadar sıcak su koyun ve suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Bir kapta karıştırdığınız yoğurt ve dövülmüş sarmısağı, sıcak pazı sarması ile birlikte servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.