Kabak Kalyası

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    NOHUDU bir gece önce ıslatın. Ertesi gün bol suda haşlayıp süzün. Kabakları temizleyip uzunlamasına 4'e bölün. Ortasındaki beyaz kısmı alıp, doğrayın. Havuçları da aynı şekilde hazırlayın. Arpacık soğanları temizleyin. Zeytinyağını bir tencereye alıp arpacık soğanları ekleyin. Soğanlar yarı yarıya kavrulunca, havucu ilave edin. Bir-iki dakika sonra kabakları katın. 5 dakika daha kavurup suyu ekleyin. Dereotunun kök kısımlarını kesip yıkayın. Demet halinde bağlayıp tencereye katın. Haşlanmış nohudu ilave edin. Tuzunu ayarlayıp 20 dakika kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Cevizleri dövüp tereyağı ile birlikte bir tavaya alın. Biraz kavurduktan sonra pekmezi ilave edin ve cevizle özdeşleşince, pişmiş yemeğin üstüne gezdirin. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.