Kabak Tadı Vermeyen Kabak Yemeği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kabakları sert bir fırça ile fırçalayarak akan suyun altında iyice yıkayın ve tamamen kuruyana kadar süzülmeye bırakın. Pişerken pörsümemesi için yıkama suyunun tamamen kurumuş olması önemlidir. Temiz ve kuru haldeki kabakları küpler halinde doğrayın. Bir fırın kabına koyun ve tuz, karabiber, kırmızı biber ve zeytinyağı ile karıştırın. Önden ısıtılmamış soğuk haldeki fırına koyun. Fırını 150 °C ısıtın. 1 saat pişirin. İlk yarım saatin sonunda tüm malzemeyi kaşıkla karıştırın. Soğanları ve 2 diş sarımsağı temizleyip ince ince kıyın. Tuz, karabiber ve kıyma ile birlikte tencereye koyup, karıştırarak kavurun. Domates, sirke, 2 diş temizlenmiş doğranmış sarımsak, tuz ve karabiberi bir tencerede kaynatıp sosu hazırlayın. Kabakları servis tabaklarına bölüştürün, üzerine kıymalı harç ve domatesli sos ekleyip, maydanoz serpin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.