Kadayıf Kasesinde Enginar Lezzeti

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kadayıfın üzerine sıvıyağ gezdirin ve didikleyin. Kadayıftan azar azar parçalar alın ve elinizle yuvarlak şekil verin. Isıya dayanıklı ufak cam kaselerin içini margarinle yağlayın ve yuvarlak şekil verdiğiniz kadayıfları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabaklarına alın. Diğer yandan enginar, patates ve havucu irice doğrayın. Dövülmüş sarmısağı zeytinyağında hafifçe kavurun. Nar ekşisi hariç tüm malzemeyi ilave edin ve 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. En son nar ekşisini ekleyin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kadayıf kaselerinin içine pay edin.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...