Kereviz Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KEREVİZLERİ elma soyar gibi soyun. Kararmalarını önlemek için ikiye böldüğünüz limonla ovun. Bir tencereye bol su koyup kerevizleri bütün olarak 10 dakika haşlayın. Tencereden alıp soğuk sudan geçirin. Üzerlerinden bir buçuk parmak kadar kısmını keserek alın. İçlerini bir tatlı kaşığı yardımı ile boşaltıp kenara kaldırın. Taze soğanı incecik kıyın. Havuç ve patatesi küçük küpler halinde doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp taze soğan, havuç ve patatesi birlikte birkaç dakika kavurun ve pirinci ekleyin. 1-2 dakika kavurduktan sonra 1 kahve fincanı sıcak su, kesmeşeker ve tuz ekleyin. Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Kerevizlerin içini hazırladığınız harçla doldurup derin bir tencereye alın. Kalan limonun suyunu sıkın. 1 su bardağı su ve limon suyunu tencereye ekleyin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 35 dakika pişirin. Dağılmamaları için tencerede soğuttuktan sonra servis tabağına alın. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.