Közlenmiş Patlıcanlı Karnıyarık

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PATLICANLARI alacalı soyun. Elinizi zeytinyağına batırarak her tarafını yağlayın. Bir tepsiye koyun ve fırının ızgara ayarında, ara sıra çevirerek rengi dönene dek közleyin. Diğer taraftan tereyağını bir tavaya alıp yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene dek karıştırarak kavurun. İnce kıyılmış sarmısak ve biberi ekleyin. Birkaç dakika kavurduktan sonra kabukları soyulup küp doğranmış domatesi harca katın. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Domates yumuşayana
    dek ara sıra karıştırarak pişirin. Kıyılmış maydanozu katıp karıştırın. Patlıcanları tencereye alıp ortalarını bıçakla hafifçe açın. Harcı içlerine paylaştırın. 2 su bardağı sıcak su ve bir tutam tuzu tencereye ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, orta ateşte 30 dakika pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.