Kuru Dolma

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KURU patlıcan ve biberleri bir tencerede 5 dakika haşlayıp, süzün. İç malzeme için kıymayı derin bir kaba alın. İçine ince kıyılmış soğan, salça, kabukları soyulup küp doğranmış domates, kıyılmış biber ve maydanoz, yıkanmış pirinç, tuz, karabiber ile pulbiber katıp, karıştırın. Malzemenin üçte ikisini patlıcan ve biberlerin içine doldurup, ağız kısımları hafifçe birbirinin içine girecek şekilde tencereye yerleştirin. Yaprakların içine, geriye kalan iç malzemeden birer tatlı kaşığı koyarak sarın. İç harç ve yaprak bitene kadar işleme devam edin. Yaprak sarmaları da dolmaların üzerine yerleştirin ve sıvıyağ gezdirin. Ekşi suyu için tane sumağı ılık suyun içinde 15 dakika bekletin ve süzdüğünüz suyu dolmaların üzerine boşaltın. En üste bir tabak yerleştirin ve yarıya kadar sıcak su ekleyin. Önce hararetli daha sonra kısık ateşte dolmalar yumuşayana kadar pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.