Kurutulmuş Sebze Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ÖNCELİKLE kuru patlıcanları su dolu tencereye koyup haşlayın. Patlıcanlar hafif yumuşayınca, biberleri de aynı tencerede haşlayın. 5-10 dakika sonra, soğuk suyla yıkayıp kenara alın. Soğanların uç kısımlarını kesip, kenarından hafifçe yarın. Yumuşayana kadar haşlayın. Soğuk suyla durulayıp kenara alın. Kat kat ayırın. İç harcı için zeytinyağını tencereye koyup, yemeklik doğranmış soğanları yağda pembeleştirin. Üzerine salça, karabiber, nane, limon tuzu veya sumak, pulbiber ve kesme şeker koyup kavurun. Yıkanmış pirinci üzerine ekleyin. Birkaç dakika kavurup, su ilave edin. 2-3 dakika pişirin (pirinç çiğ kalacak). Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Önceden hazırladığınız patlıcan, biber ve soğanın içine, biraz boşluk kalacak şekilde harcı doldurun. Üzerini aşmayacak kadar suyla yarım saat, kırkbeş dakika pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...