Patates Çanağında Barbunya
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Akşamdan ıslattığınız barbunyayı haşlayıp süzün. Diğer taraftan patatesleri soyup, yatay olarak kullanılacak şekilde üst kısımlarını kesin. Düz durabilmesi için alt kısımlarını da biraz kesin. Kabak oyacağı ile içlerini temizleyin. Kararmaması için suda bekletin. Havuçları ve taze soğanı ince kıyın. 5 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırıp havuçları sote edin. Üzerine taze soğanı ve salçayı ekleyin. 1-2 dakika çevirip arbunyayı ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Yarım su bardağı sıcak su ekleyip, 10 dakika birlikte pişirin. Hazırladığınız iç harcı patateslerin içine doldurup düz bir tencereye yerleştirin. Patateslerin yarısına kadar sıcak su ekleyin. Kalan sıvıyağı ve yeterli miktardakituzu suya ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Maydanozla süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL