Patates Pastiş

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    HAMURU için, tereyağını bir tencerede eritip unu ve tuzu ilave edin ve devamlı karıştırarak hafif ateşte bir süre kavurun. Ardından sütü ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Ateşten alıp ılınmaya bırakın. Yumurtaları ilave edip, hamuru yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru iki parçaya bölüp, yarım saat buzdolabında bekletin. Patatesli harç için, patateslerin kabuklarını soyup ufak parçalara doğrayın. Bir tencerede su kaynatıp tuz ilave edin. Kaynamış suya doğranmış patatesleri atıp yumuşayıncaya dek haşlayın. Sonrasında suyunu süzdürüp patatesleri iyice ezin ve soğumaya bırakın. Sonra yumurtaları ve kaşar peynirini ekleyip karıştırın. Kıymalı harç için, bir tavaya tereyağını ve ince kıyılmış soğanları koyup, soğan pembeleşene dek kavurun. Üzerine kıymayı, tuzu ve karabiberi ekleyip, kıymanın rengi dönene dek kavurmaya devam edin. Ardından yarım bardak su ile ezilmiş salçayı katıp 5-10 dakika daha pişirin. Hamurun bir parçasını yağlanmış tepsiye alıp, tepsinin kenarlarından taşacak biçimde, elle bastırarak hamuru genişletin ve yerleştirin. Bir kat patatesli karışımı, bir kat kıymalı karışımı yerleştirin. Üzerine elle genişletilmiş ya da merdaneyle açılmış diğer hamur parçasını örtün. Son olarak üzerine, çırpılmış yumurtayı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 35-40 dakika, kızarana dek pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...