Patlıcanlı Domates Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PATLICANI alacalı soyup, acısının çıkması için tuzlu suyun içinde 15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve elinizle sıkıp, fazla suyunu alın. Kağıt havlu ile kuruladıktan sonra halka şeklinde doğrayın. Domateslerin kapak kısımlarını kesip alın ve içlerini oyarak bir tavaya koyun. İçine kıyılmış soğan ile sarmısak ilave edin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar çevirin. Tavayı ocaktan alın ve içine tuz, kekik, pulbiber ile karabiber katıp, karıştırın. Ayrı bir yerde tavaya aldığınız zeytinyağında patlıcan dilimlerini önlü arkalı kızartın. İçini boşalttığınız domateslerin içine sarmısaklı domates karışımı, 2 dilim patlıcan ve 1 dilim dil peyniri yerleştirin. Diğer domatesleri de aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine yerleştirin. Kapaklarını üstüne koyup, önceden ısıtılmış 200 derece fırında yarım saat pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.