Patlıcanlı Dolma

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KABURGA kemiklerini yıkayıp bir tencereye alın. Üzerine 4 su bardağı su ve tuz ilave edin. Ara sıra köpüğünü
    alarak kemikleri 1 saat kaynatın. Diğer taraftan patlıcanların saplarını ve uç kısımlarını kesip ikiye bölün. İçlerini temizleyin. Daha sonra tuzlu suda 15-20 dakika bekletin. Tereyağını bir tencereye alıp, yemeklik doğranmış soğanları rengi dönene kadar kavurun. Kıymayı ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Üzerine ince kıyılmış nane, maydanoz, tuz ve karabiber ilave edin. 2 dakika daha kavurup ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Patlıcanları sudan alıp elinizle hafifçe sıkın. İçlerine harç koyun. Bir tencerenin dibine haşladığınız kemikleri yerleştirin. Üzerine dolmaları dizin. 1 su bardağı kemik suyunu dolmaların üzerine gezdirin. Orta ateşte 5 dakika pişirin. Daha sonra ocağı kısıp 40-45 dakika daha pişirin. Sarmısakları dövüp, yoğurtla karıştırın. Dolmayla birlikte servis yapın

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...