Patlıcanlı Dolma

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KABURGA kemiklerini yıkayıp bir tencereye alın. Üzerine 4 su bardağı su ve tuz ilave edin. Ara sıra köpüğünü
    alarak kemikleri 1 saat kaynatın. Diğer taraftan patlıcanların saplarını ve uç kısımlarını kesip ikiye bölün. İçlerini temizleyin. Daha sonra tuzlu suda 15-20 dakika bekletin. Tereyağını bir tencereye alıp, yemeklik doğranmış soğanları rengi dönene kadar kavurun. Kıymayı ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Üzerine ince kıyılmış nane, maydanoz, tuz ve karabiber ilave edin. 2 dakika daha kavurup ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Patlıcanları sudan alıp elinizle hafifçe sıkın. İçlerine harç koyun. Bir tencerenin dibine haşladığınız kemikleri yerleştirin. Üzerine dolmaları dizin. 1 su bardağı kemik suyunu dolmaların üzerine gezdirin. Orta ateşte 5 dakika pişirin. Daha sonra ocağı kısıp 40-45 dakika daha pişirin. Sarmısakları dövüp, yoğurtla karıştırın. Dolmayla birlikte servis yapın

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.