Pazı Sarma
Malzemeler
Yapılışı
-
1
HARÇ için, kuşüzümünü ayıklayıp, 1 saat soğuk suda dinlendirin. Fazla suyunu süzdürün. Dolmalık fıstığı bir buçuk çay bardağı zeytinyağında pembeleştirin. Yarım ay şeklinde ince doğranmış soğanı ekleyip, iyice kavurun. Yıkanıp süzülmüş pirinci ilave edip, kavurun. Kuşüzümü ve tuz ekleyip karıştırın. Tozşeker ve nane ilave edin. Su ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Kaynayınca ocağı altını kısın. Suyu çekince ocaktan alın. Tarçın, yenibahar ve karabiber ekleyip karıştırın. Pazıyı yıkayın. 1 adet kesmeşeker eklenmiş kaynar suya batırıp, buzlu soğuk suya çıkarın. Fazla suyunu süzdürüp, damarlarını çıkarın. Düz bir zeminde, yaprağın büyüklüğüne göre harç koyun. Sigara böreği sarar gibi sarın. Tüm pazı ve harca aynı işlemi uygulayın. Tencereye 1 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin. Üzerine sarmaları yerleştirin. Yeniden 1 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirip, sarmaların üzerine tabak koyun. 3 su bardağı su ekleyip, ocağa oturtun ve pişmeye bırakın. Kaynayınca ocağın altını kısın. Soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL