Pazılı ve Patatesli Kırmızı Biber Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PATATESLERİ tuzlu suda yumuşayana dek haşlayın. 2 tanesinin kabuklarını soyup çatalla ezdikten sonra blendere alın. Maydanoz ve biberiyenin yarısını üzerine ekleyip çekin. Süt, krema, dövülmüş sarmısak ve tuz ekleyip bir kez daha çekin. Hazırladığınız sosu kenara alın. Kalan 3 adet patatesi temizleyip küp doğradıktan sonra bir kaba aktarın. Pazıyı kaynayan suya atıp, 1 dakika sonra çıkarın. Soğuk sudan geçirip irice doğrayın ve patatesin üzerine ekleyin. 2 çorba kaşığı zeytinyağı, kıyılmış frenk soğanı, kalan maydanoz ve biberiyeyi ekleyin. Tuz, karabiber ve pulbiber ilave edin. Kırmızı biberlerin üst kısımlarını kapak olacak şekilde kesin. İçlerini temizleyin ve patatesli harçla doldurun. Kapaklarını kapatıp tencereye yerleştirin. Kalan zeytinyağını bir tutam tuzla karıştırıp, dolmaların üzerine gezdirin. Suyunu katıp, kapağını kapatın. Orta ateşte su kaynayana kadar pişirin. Ocağın altını kısıp, 20-25 dakika daha pişirin. Dolmaları tabaklara aktarın ve üzerine hazırladığınız patatesli sosu gezdirerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.