Peynirli Sakız Kabağı Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KABAKLARI yıkayıp ikiye bölün. İçlerini temizleyip, tuzlayın. Dereotu, maydanoz ve nanenin saplarını
    kesip kenara ayırın. Yapraklarını ince kıyın. Peynirleri bir kaba alıp, ezin. Üzerine otları ve karabiberi ilave edin. Peynirli harcı kabakların içine üstlerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun. Otların
    saplarını bir tencerenin dibine koyun. Dolmaları dik olarak sapların üzerine yerleştirin. Tencereye yarım su
    bardağı sıcak su katın. Tuz serpip tencereyi ocağa oturtun. Tereyağını eritip dolmaların üzerine gezdirin. Kapağını kapatıp, orta ateşte kaynayana dek pişirin. Kaynadıktan sonra ocağı kısıp, 30-35 dakika
    pişirin. Ilındıktan sonra üzerine kıyılmış dereotu ve maydanoz serperek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.