KABAKLARI yıkayıp ikiye bölün. İçlerini temizleyip, tuzlayın. Dereotu, maydanoz ve nanenin saplarını
kesip kenara ayırın. Yapraklarını ince kıyın. Peynirleri bir kaba alıp, ezin. Üzerine otları ve karabiberi ilave edin. Peynirli harcı kabakların içine üstlerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun. Otların
saplarını bir tencerenin dibine koyun. Dolmaları dik olarak sapların üzerine yerleştirin. Tencereye yarım su
bardağı sıcak su katın. Tuz serpip tencereyi ocağa oturtun. Tereyağını eritip dolmaların üzerine gezdirin. Kapağını kapatıp, orta ateşte kaynayana dek pişirin. Kaynadıktan sonra ocağı kısıp, 30-35 dakika
pişirin. Ilındıktan sonra üzerine kıyılmış dereotu ve maydanoz serperek servis yapın.