Pırasa Sarması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PIRASANIN beyaz kısımlarını bir parmak uzunluğunda kesin. Kaynayan suya batırın ve 1-2 dakika beklettikten sonra sudan alın. Boylamasına bıçakla kesin ve iç kısımlarını çıkarın. Kıyma, pirinç, kıyılmış taze soğan, maydanoz, rendelenmiş havuç, tereyağı, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Pırasaların içini bu harçla doldurun ve tencereye dizin. Üzerine iki buçuk su bardağı kaynamış su ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Terbiye için yumurta sarısı, limon suyu ve suyu bir kapta çırpın. Sarmalar piştikten sonra bu terbiyeyi üzerine gezdirin ve 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatın. Sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.