Pirinçli Zeytinyağlı Taze Enginar

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    TEMİZLEDİĞİNİZ enginarların kararmaması için, derin bir tencerede göz kararı un, su ve limon suyu karışımı hazırlayıp bir kenara alın. Temizlediğiniz enginarları bu suya atın. Enginarların hepsini temizlediğinizde limonlu sudan alıp pişireceğiniz tencereye aktarın. Taze soğan ve dereotunu ince kıyıp tencereye ekleyin. Bir kase içerisinde 3'er çorba kaşığı zeytinyağı, ayçiçekyağı, 1 çorba kaşığı un, 2 litre su, yarım limonun suyu, tuz ve şekeri iyice karıştırarak enginarların bulunduğu tencereye ilave edin. Üzerini yağlı kağıtla kaplayarak, kapağını kapatın. 45 dakika ağır ateşte pişirin. Ocağın altını kapatmadan, y ıkadığınız pirinci ekleyerek 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Piştikten sonra suyu ile beraber soğumaya bırakın. Soğuduğunda servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.