TEMİZLEDİĞİNİZ enginarların kararmaması için, derin bir tencerede göz kararı un, su ve limon suyu karışımı hazırlayıp bir kenara alın. Temizlediğiniz enginarları bu suya atın. Enginarların hepsini temizlediğinizde limonlu sudan alıp pişireceğiniz tencereye aktarın. Taze soğan ve dereotunu ince kıyıp tencereye ekleyin. Bir kase içerisinde 3'er çorba kaşığı zeytinyağı, ayçiçekyağı, 1 çorba kaşığı un, 2 litre su, yarım limonun suyu, tuz ve şekeri iyice karıştırarak enginarların bulunduğu tencereye ilave edin. Üzerini yağlı kağıtla kaplayarak, kapağını kapatın. 45 dakika ağır ateşte pişirin. Ocağın altını kapatmadan, y ıkadığınız pirinci ekleyerek 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Piştikten sonra suyu ile beraber soğumaya bırakın. Soğuduğunda servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın.