Sebze topları
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Brokoli ve karnabaharı haşlayın. Süzgeçte ılıtın. İnce bulguru yıkayın. Üzerini az geçecek kadar sıcak su ekleyin. Üstünü kapatarak suyunun çekmesini, kabarmasını bekleyin. Derin bir kaseye brokoliyi ve karnabaharı ufak parçalara ayırarak koyun. İnce bulguru, ceviz içini, yumurtayı, rende soğanı, ince doğranmış sarımsakları, galeta ununu, deniz tuzunu ve zeytinyağını ekleyin. Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar iyice yoğurun. Gerekirse biraz daha galeta unu ekleyin. Elinizle toplar yapın. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında üzerleri iyice kızarana değin pişirin. Afiyet olsun.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL