MANTARI doğrayın. Kırmızı biber, sarı biber ve sivri biberi közleyip, kabuklarını temizleyin. Dilimleyip, kenara alın. Kabak ve patlıcanı dilimleyip, ayrı ayrı 1'er çorba kaşığı zeytinyağında soteleyin. Ayrı bir yerde soğanı yemeklik doğrayıp, kalan 1 çorba kaşığı zeytinyağında soteleyin. Üzerine kuruüzüm, rendelenmiş domates, mantar, fesleğen, tuz ve karabiber ilave edip, 1-2 dakika daha soteleyin. Soğumaya bırakın. Baton kek kalıbının içini streç filmle kaplayıp, kabak dilimlerinin yarısını yerleştirin. Daha sonra patlıcan ve biberlerin yarısını dizin. Üzerine soğanlı karışımı gezdirin. Kalan kabak, patlıcan ve biberleri üzerine yerleştirin. Jelatini 1 çay bardağı ılık suda açın. Jelatin, zeytinyağı, üzün sirkesi ve salçayı karıştırıp, biberlerin üzerine gezdirin. Bir gece derin dondurucuda dinlendirin. Kek kalıbını servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Dilimleyip, soğuk olarak servis yapın.