Sebzeli Terin

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    MANTARI doğrayın. Kırmızı biber, sarı biber ve sivri biberi közleyip, kabuklarını temizleyin. Dilimleyip, kenara alın. Kabak ve patlıcanı dilimleyip, ayrı ayrı 1'er çorba kaşığı zeytinyağında soteleyin. Ayrı bir yerde soğanı yemeklik doğrayıp, kalan 1 çorba kaşığı zeytinyağında soteleyin. Üzerine kuruüzüm, rendelenmiş domates, mantar, fesleğen, tuz ve karabiber ilave edip, 1-2 dakika daha soteleyin. Soğumaya bırakın. Baton kek kalıbının içini streç filmle kaplayıp, kabak dilimlerinin yarısını yerleştirin. Daha sonra patlıcan ve biberlerin yarısını dizin. Üzerine soğanlı karışımı gezdirin. Kalan kabak, patlıcan ve biberleri üzerine yerleştirin. Jelatini 1 çay bardağı ılık suda açın. Jelatin, zeytinyağı, üzün sirkesi ve salçayı karıştırıp, biberlerin üzerine gezdirin. Bir gece derin dondurucuda dinlendirin. Kek kalıbını servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Dilimleyip, soğuk olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.