Soğan Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Büyük beyaz soğanları temizleyin. Bir kenarından kesip en dış yapraklarını ayırın. Kaynar suda yaprakları yumuşayana kadar haşlayın. İçi için diğer soğanları yemeklik doğrayın. Zeytinyağının yarısını bir tencereye alıp soğanları kavurun. Fıstıkları ekleyip 2-3 dakika daha karıştırarak kavurun. Pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Dereotu, maydanoz ve naneyi incecik kıyıp pirince ekleyin. Fesleğen, yenibahar, tarçın, tozşeker ve tuzu ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alıp ılınmasını bekleyin. İç malzemeyi haşlanmış soğan yapraklarına sarıp tencereye dizin. Üzerine kalan zeytinyağını ve suyu gezdirin. Su kaynayana kadar hızlı ateşte, daha sonra kısık ateşte pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...