Yeşil Soslu Patlıcan Katları

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PATLICANLARI halka halka doğrayın. Acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Sudan geçirip kurulayın. Kızgın yağda kızartıp kağıt havluya çıkarın. Etleri karabiber ve pulbiberle tatlandırıp kızartın. Maydanoz ve dereotunun saplarını incecik kıyıp bir kaba alın. Üzerine incecik kıyılmış maydanoz ve dereotunu ekleyin. Kişniş tohumu, sıvıyağ ve tuz ekleyip karıştırın. Servis tabağına 2 dilim patlıcan yerleştirin. Üzerine maydanozlu yeşil sos dökün. 1 dilim et koyun. Tekrar yeşil sos dökün. İşlemi bir kez daha tekrarlayın. En üste yeşil sos dökün. Kalan patlıcan ve etleri de tabaklara alıp aynı şekilde hazırlayın. Kiraz domates ve kekik ile süsleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.