Yoğurtlu Etli Bakla

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Eti ve zeytinyağını bir tencereye alıp, et suyunu salıp çekene kadar pişirin. Soğanı ilave edip kavurun. Tuz ve
    karabiberi ekleyin. Bir gece öncesinden suda bekletilmiş nohudu ve suyu koyun. Kaynadıktan sonra kısık ateşte nohut yumuşayıncaya kadar pişirin. Taze sarmısağın kıyılmış beyaz kısımlarını ve ayıklanmış, ortadan ikiye kesilmiş baklayı ilave edip 15 dakika daha pişirin. Diğer tarafta terbiye için, yumurta ve
    yoğurdu çırpın. Kısık ateşte yoğurdun kesilmemesi için sürekli karıştırıp, içine çorbanın suyundan 1-2 kepçe ilave ederek kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra yoğurdu azar azar çorbaya ilave ederken, bir yandan da karıştırın. Ayrı bir tavada tereyağını eritip, aspiri serpin. Yoğurtlu baklanın üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.