Zeytinyağlı Kabak Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    AYIKLANMIŞ kabakları ortadan ikiye
    kesin. Bir kabak oyacağı ile içlerini
    temizleyip kenara alın. Diğer taraftan
    zeytinyağını bir tencereye alıp,
    yemeklik doğranmış soğan ve dolmalık
    fıstığı hafifçe kavurun. Kuşüzümü,
    tozşeker, tuz ve karabiberi
    ekleyip, karıştırın. Pirinç ve yarım
    su bardağı sıcak su ilave ederek, 2-3
    dakika kısık ateşte pişirin. Ocağın
    altını kapatıp, ince kıyılmış maydanoz
    ve naneyi ekleyin. Tencerenin
    ağzı kapalı olarak 10 dakika dinlenmeye
    bırakın. Daha sonra, hazırladığınız
    harcı kabakların içine doldurun.
    Her kabağın üzerini dilimlenmiş
    domates ile kapatıp, tencereye
    dizin. Dolmaların üzerine 2 su bardağı
    su ilave edin ve orta ateşte kabaklar
    yumuşayana kadar pişirin.
    Soğuduktan sonra servis tabağına
    alın. Limon dilimi ve maydanozla
    süsleyip, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...