Antep Fıstıklı Sarma

Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifiyle Antep Fıstıklı Sarma tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Yufkayı üçerli 4 gruba ayırın. İç malzeme için kremayı bir tencereye alıp üzerine irmik ve toz şeker katın. Koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirin ve soğutun. Antep fıstığını ekleyip, karıştırın ve harcı 4 eşit parçaya ayırın. Üçlü yufka gruplarının aralarına eritilmiş tereyağı sürün ve üst üste koyun.

  • 2

    Uç kısmına hazırladığınız antep fıstıklı iç harcın bir parçasını boydan boya koyun ve rulo şeklinde sarıp, baklava dilimi şeklinde dilimleyin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.

  • 3

    Şerbeti için toz şeker ve suyu bir tencereye koyup, kaynatın. Limon suyu ilave edip, bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.