Bayat Ekmekli Künefe

Atıksız Mutfaklar! Yumuşacık dokusu ve davetkar kokusuyla karşı koyamadığımız ekmek, kısa sürede tazeliğini yitirir. Biz de tazesine büyük aşkla bağlanıp, bayat haline yüz çevirdiğimiz ekmeği farklı tariflerle değerlendirebilirsiniz.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Ekmeği ince dilimler halinde kesin. Yarısını yağlanmış fırın tepsisine yan yana dizin. Her dilim üzerine bir parça tuzsuz beyaz peynir veya dil peyniri yerleştirin. Kalan ekmek dilimlerini üzerlerine kapatın.

  • 2

    Tereyağını kızdırıp ekmek dilimlerinin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ekmekler kızarana kadar pişirin. Toz şeker, su, limon suyu ve limon kabuğunu kaynatarak koyu kıvamlı bir şerbet elde edin.

  • 3

    Fırından çıkardığınız ekmeklerin üzerine şerbeti döküp, çekmesini bekleyin. Künefeleri servis tabağına alın. Antep fıstığı ve kaymakla süsleyip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.