Bülbül Yuvası

Pratik ve leziz Bülbül Yuvası tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tatlının şerbeti için suyu ve toz şekeri tencereye aktarın. Hafif şurup kıvamına geldiğinde yarım limonun suyunu ekleyin. Tencereyi ateşin üzerinden indirin.
  • 2
    Genişçe bir kapta elenmiş unu, yumurtaları, sütü, 1 çay bardağı ayçiçek yağı, tuzu ve yoğurdu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurdan 30 adet küçük beze koparın. Elinizde yuvarlayın. Ceviz büyüklüğündeki bu bezeleri yarım saat dinlendirin. Üzerlerine nişasta serperek, oklavayla tepsi büyüklüğünde açın. Yufkanın üzerine dövülmüş ceviz serpin. Yufkayı düzgün bir şekilde oklavaya sarın. İki kenarından büzerek, oklavadan çıkarın. 15 cm uzunluğunda kesin. Kestiğiniz parçayı iki ucundan birleştirin. Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın. tatlıları hafifçe yağlanmış tepsiye dizin.
  • 3
    Üzerine ayçiçek yağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından çıkardığınız tatlının üzerine soğutulmuş şerbeti gezdirin. Şerbetini çektikten sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...