Bülbül Yuvası

Bülbülyuvası, Türk mutfağına ait bir hamur tatlısı. Adını yuvarlak biçimi ve ortasının çukur olması sebebiyle almıştır.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle şerbeti için toz şeker, su ve limonu bir tencerede kaynatın. Limon dilimini içinden alın ve soğumaya bırakın.
  • 2
    Yoğurma kabına margarin, yumurta sarısı ve yoğurdu koyup, yoğurun. Kabartma tozu, rendelenmiş limon kabuğu ve un ilave edip, kulak memesinden daha sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurdan bezeler koparın ve her bezeyi 1 parmak kalınlığında ve yemek tabağı büyüklüğünde açın. Daha sonra çay bardağının ağız kısmıyla yuvarlaklar kesin. Kestiğiniz yuvarlak hamurların yarısının ortasını şişe kapağı ile kesin. Daha sonra bir yuvarlak, bir ortası delik yuvarlak hamuru aralarına yumurta akı sürerek üst üste koyun. Ortasına tam ceviz yerleştirin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine yerleştirin.
  • 3
    Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerine gezdirin. Tatlı şerbeti çektikten sonra servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.