Çilek Pestili
Çilek severler için enfes bir lezzet! İşte sofralarınızı süsleyecek Çile Pestili tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yıkayıp saplarını ayıkladığınız çilekleri blenderden geçirip püre haline getirin. Tencereye alıp, toz şeker ilave edin ve karıştırın. Bu aşamada tencerenin iç kenarlarına bir fırça yardımıyla su sürerseniz tencerenin lekelenmesini önlersiniz. Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. İyice suyunu çekip marmelat kıvamına geldiğinde yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine çok ince bir tabaka halinde yayın. Üzerini spatula veya pasta sıvama bıçağı ile iyice düzeltin. Önceden ısıtılmış 120 derece fırında, pestil kuruyana dek yaklaşık 1 saat pişirin.
-
2
Fırından alıp, soğumaya bırakın. Soğuyunca uzun şeritler halinde dilimleyerek servis yapın.
Not: Pestili pişirirken fanlı veya ızgaralı fırınlarda süre değişiklik gösterebilir. O nedenle pestilin kuruyup kurumadığını anlamak için elinizle bastırarak kontrol edebilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri