Ekmek Hamuru Kaselerinde Antep Fıstıklı Helva
Ekmek Hamuru Kaselerinde Antep Fıstıklı Helva tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ekmek hamurunun içine 75 gram tereyağı, margarin ve un katıp, iyice yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini nemli bir bezle örtün ve buzdolabında bir gece bekletin.
-
2
Ertesi gün buzdolabından çıkardığınız ekmek hamurunun üzerine nişasta serperek merdane yardımıyla ince açın. Nescafe tabağı ile yuvarlaklar çıkarıp, hamurların altını ve üstünü 1 yemek kaşığı tereyağıyla yağlayın. Hamurları fırına dayanıklı küçük kaselerin arka kısımlarına, kasenin şeklini alacak biçimde serin.
-
3
-
4
Önceden ısıtılmış 220 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Pişen hamur kaseleri, soğuduktan sonra kaselerden ayırın.Diğer taraftan helva için tereyağını bir tencereye alın ve kızdırın. Elenmiş unu yavaşça ekleyip, unun rengi hafif dönene kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Un pembeleşince içine toz şeker ilave edip, 1-2 kez daha karıştırın. Ocağın altını kısıp, soğuk süt ve soğuk suyu katıp, topak olmaması için hızlı bir şekilde karıştırın. Helva,süt ve suyunu çekince, antep fıstığını ekleyip, tencereyi ocaktan alın. Üzerini bezle örtüp, kapağını kapattıktan sonra 20 dakika demlendirin. Helva ılındıktan sonra hazırladığınız çanakların içine paylaştırın ve dondurma ile servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri