Hamuru için un, yumurta, kabartma tozu, tuz ve toz şekeri derin bir kaba alıp karıştırın. Azar azar ılık su ilave ederek akışkan bir hamur elde edin. 30 dakika oda sıcaklığında bekletin. Diğer taraftan şerbeti için su ve toz şekeri bir tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra limon suyunu ilave edin. Birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğutun.
Enginarı limon suyu, birer tutam tuz ve toz şeker eklenmiş suda iyice yumuşayana kadar haşlayıp sudan alın. Hazırladığınız hamuru bekletme süresinin sonunda bir kez daha yoğurup, 15 dakika daha bekletin. Haşladığınız enginarları bir çatalla ezip püre haline getirin ve hamura katın. Daha sonra hamurdan bir tatlı kaşığı dolusu parça alıp, kızgın yağa atıp kızartın.
Yağdan aldığınız lokmaları soğuk şerbete atıp iyice çekmelerini sağlayın. Kalan enginarı küp doğrayıp toz şekerle birlikte bir tavaya alın ve kısık ateşte karamelize edin. Üzerine portakal suyu ve limon suyu ekleyip 2-3 dakika pişirin. Lokmaları servis tabağına alın. Üzerine karamelize enginarları ekleyip servis yapın.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.