Fıstıklı Kadayıf Sarma
Fıstıklı Kadayıf Sarma nasıl yapılır? Tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kadayıfı didikleyip, eritilmiş 125 gram tereyağı ile harmanlayın. Antep fıstığı ilave edip karıştırın ve kenara alın.
-
2
1 adet baklava yufkasını düz bir zemine yayın. Kenarına uzunlamasına kadayıflı karışımdan yerleştirip, rulo şeklinde sarın ve dilimleyin. Kalan baklava yufkalarını da aynı şekilde hazırlayıp, fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
-
3
Şerbeti için toz şeker ve suyu, toz şeker eriyene dek kaynatın. Limon suyu ilave edip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuk tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirip 30 dakika dinlendirin. Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL