Gelin Tatlısı

Gelin tatlısı nasıl yapılır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle şerbeti hazırlayın. Toz şekeri suyla kısık ateşte kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp limon suyu ekleyin ve karıştırın. Ilınmaya bırakın.
  • 2

    Hamur için yumurta, ayçiçek yağı, yoğurt, tuz ve kabartma tozunu bir kaba alın.

  • 3

    Karıştırarak, aldığı kadar un ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan 15 adet beze kopartın. Pasta tabağı büyüklüğünde açın. Üç tanesini üst üste koyup, aralarına nişasta serperek birlikte açın. Diğer bezeleri de bu şekilde hazırlayın. Aralarına badem serpin. İnce rulo şeklinde sarın. Ruloyu iki ucundan tutup bükün. 5 cm boyutunda verev kesin. Yağlanmış tepsiye dizin. Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın.

  • 4

    Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin. 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından alıp ılık şerbeti gezdirerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.