Hurma Tatlısı
Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifiyle hurma tatlısı...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için, su ve toz şekeri kaynatın. Daha sonra şerbeti ocaktan alıp, limon suyunu ilave edin. Şerbeti soğumaya bırakın. İçi için ceviz ve tarçını karıştırın. Eritilip ılıtılmış tereyağını hamur yoğurma kabına alın. Ilık su veya süt ile ayçiçek yağı da ekleyin. Kabartma tozunu katın. Çırpma teliyle karıştırın.
-
2
Ele yapışmayacak kıvamda ve kulak memesi yumuşaklığında (poğaça hamuru kıvamında) bir hamur elde edene dek un ekleyin. Hamur özleşene dek yoğurun. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparın. Elinizle yuvarlak ve yassı şekil verin. Ortasına cevizli tarçınlı harçtan koyun. Hamurun karşılıklı kenarlarını üstte birleştirin. Hamurun sırt tarafına rende yardımı ile tırtıklı bir şekil kazandırın.
-
3
Ek yeri alta gelecek biçimde hamurları fırın kabına dizin. Önceden Isıtılmış 190 derece fırında altı üstü pembeleşene dek pişirin. Soğuk şerbeti, fırından aldığınız tatlıların üzerine gezdirin. Şerbetini iyice çekince, üzerine kaymak koyup servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL