Kekli Baklava

Pratik ve farklı bir tarife ne dersiniz?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Süt, ayçiçek yağı, yumurta ve tuzu bir kaba alıp karıştırın. Üzerine azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamuru 20 eşit bezeye ayırın. Üzerlerine nemli bir bez örterek 20 dakika dinlendirin.
  • 2
    Diğer taraftan keki hazırlayın. Yumurta ve toz şekeri çırpın. karışım beyazlaşıp köpürünce üzerine un ve kabartma tozunu ilave edin. Mikserin düşük devri ile çırpın. Cevizi ekleyin. Hazırladığınız bezelerden 10 tanesinin altına ve üstüne nişasta serpin. Tek tek açarak ince yufkalar hazırlayın. Üzerlerine tepsiyi koyarak yufkaların fazla kısımlarını kesin. Daha sonra üst üste tepsiye yerleştirin. Üzerine kek harcını boşaltıp yayın. Kalan bezeleri de aynı şekilde açıp harcın üzerine yerleştirin. Baklava diliminden daha büyük kareler halinde dilimleyin. Margarini eritip baklavanın üzerine gezdirin.
  • 3
    Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Şerbeti için, toz şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. (Şerbetten bir damlayı parmağınızın üzerine koyun. Damla dağılmadan kalıyorsa şerbetinizin kıvamı olmuş demektir.) Ilık şerbeti ılık baklavanın üzerine gezdirin. Soğuduktan sonra hindistan cevizi ve Antep fıstığı serperek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...