Süt, ayçiçek yağı, yumurta ve tuzu bir kaba alıp karıştırın. Üzerine azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamuru 20 eşit bezeye ayırın. Üzerlerine nemli bir bez örterek 20 dakika dinlendirin.
Diğer taraftan keki hazırlayın. Yumurta ve toz şekeri çırpın. karışım beyazlaşıp köpürünce üzerine un ve kabartma tozunu ilave edin. Mikserin düşük devri ile çırpın. Cevizi ekleyin. Hazırladığınız bezelerden 10 tanesinin altına ve üstüne nişasta serpin. Tek tek açarak ince yufkalar hazırlayın. Üzerlerine tepsiyi koyarak yufkaların fazla kısımlarını kesin. Daha sonra üst üste tepsiye yerleştirin. Üzerine kek harcını boşaltıp yayın. Kalan bezeleri de aynı şekilde açıp harcın üzerine yerleştirin. Baklava diliminden daha büyük kareler halinde dilimleyin. Margarini eritip baklavanın üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Şerbeti için, toz şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. (Şerbetten bir damlayı parmağınızın üzerine koyun. Damla dağılmadan kalıyorsa şerbetinizin kıvamı olmuş demektir.) Ilık şerbeti ılık baklavanın üzerine gezdirin. Soğuduktan sonra hindistan cevizi ve Antep fıstığı serperek servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.