Kerebiç

Mersin yöresine ait, Ramazan ayında ve bayramlarda çokça tüketilen bir tatlı olan Kerepiç tarifi sizlerle...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur malzemesini iyice yoğurun. Limon iriliğinde bezeler koparın. İçli köfte gibi içini oyun. Ceviz, toz şeker ve tarçını karıştırıp, bezelerin içine paylaştırın. Daha sonra üzerini kapatın. 180 derece fırında pişirin.
  • 2

    Ayrı bir yerde köpüğünü hazırlayın. Önceden ıslattığınız meyan kökünü kaynatarak özünü alın. Şeker ile tekrar kaynatın ve köpük elde edin. Daha sonra sıcak hamurların üzerine gezdirin. Hamur köpük şerbetini iyice çekince servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...