Lokma Tatlısı

Pratik tarifiyle Lokma Tatlısı...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Hamur için, derin bir kaba un, maya, tuz, şeker ve zeytinyağını koyup, ılık su ile çok yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp ılık bir yerde kabarmaya bırakın. Kabarınca yeniden karıştırın.Şurubu hazırlamak için bir tencereye su, şeker ve limon suyunu birlikte koyup karıştırın ve kaynamaya bırakın. Köpükler oluştuktan sonra 10 dakika kaynatıp altını kapatın. Kenarda soğumaya bırakın.



  • 2

    Hamur için derin bir kaba un, maya, şeker ve tuzu koyun. Ilık suyu ekleyip çok yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp ılık bir yerde kabarmaya bırakın. Kabarınca bir kez daha karıştırın.



  • 3

    Ayçiçek yağını derin bir kızartma tenceresine koyup kızdırın. Hamurdan avuç dolusu bir parça alıp baş parmak ve işaret parmağı arasında sıkın. Fındıktan daha büyük lokmalar kopartıp yağa atın. Tencere lokmalarla dolunca sürekli karıştırarak kızartın. Kenarda bekleyen soğuk şuruba atın. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın. 10-15 dakika bekletip ılık olarak servis yapın. Dilerseniz üzerine iri kıyılmış Antep fıstığı serpebilirsiniz.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.