Patates Tatlısı

Patates Tatlısı

Yumuşak dokusu ve hafif, tatlı aromalı lezzetiyle dikkat çeker.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için toz şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Hamuru için, tereyağını eritip soğutun. Haşlanıp ezilmiş patates, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın. Üzerine azar azar elenmiş un ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur hazırlayın.

  • 2

    Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp çay tabağı büyüklüğünde açın. Dövülmüş ceviz ve tarçını karıştırıp açılan hamurların üzerine koyun. Büzdürerek kapatın ve elinizde yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Üzerine soğuk şerbeti gezdirip, arzunuza göre süsledikten sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...