Şekerpare
Şekerpare nasıl yapılır? Şekerpare tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Şerbet için şeker ve suyu bir tencereye alın. 5 dakika kaynatın ve 1 dilim limonu içine atıp ocağı kapatın. Şerbet soğusun.
-
2
Şekerpareler için un haricindeki malzemeleri bir mikser yardımı ile iyice çırpın. Yavaş yavaş yoğurarak unu ekleyin. Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edeceksiniz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve tepsiye dizin. Yuvarlak hamurların ortasına birer fındık içi koyun ve hafifçe bastırın.
-
3
Şekerpareleri 180 derecede üzerileri hafifçe pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkan şekerparelerin ilk sıcaklığının geçmesi için 5 dakika bekletin. Sonrasında soğumuş olan şerbeti bir kepçe yardımı ile şekerparelerin üzerine dökün. 2 saat bekletip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri