Şekerpare
Pratik Şekerpare tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın ve kalan malzemeyi ekleyip yoğurun. Hamuru üzeri örtülü olarak yarım saat dinlendirin. Daha sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yassılaştırın. Yağlanmış bir fırın tepsisine dizip, üzerine yumurta sarısı sürün. Her tatlının ortasına bir adet badem yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Şerbeti hazırlamak için su ve toz şekeri bir tencerede ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın. Şerbet sıcakken, sıcak tatlının üzerine dökün. Tatlı, şerbeti çekip soğuyunca servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL