Yufkaya sarılı tel kadayıf tatlısı
Yufkaya sarılı tel kadayıf tatlısı nasıl yapılır? Yufkaya sarılı tel kadayıf tatlısı tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tatlının şerbeti için su ve şekeri tencerede kaynatın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edip 10 dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın.
-
2
Tereyağını kısık ateşte eritin. Hafifçe ılındıktan sonra tereyağının yarısından fazlasını tel kadayıfların üzerine gezdirip elinizle iyice ovalayarak yağı kadayıflara bulayın. Yufkalardan ilkini tezgaha yayın. Üzerine fırçayla tereyağı sürün. Kadayıfın yarısını yufkanın üzerine yayıp rulo şeklinde sarın. Ruloyu iki parmak kalınlığında dilimleyin. Yağlanmış tepsiye dizin. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. Kalan tereyağını üzerlerine sürüp önceden ısıtılmış 170 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.
-
3
Tepsiyi fırından alıp soğuk şerbeti sıcak yufkalı kadayıfların üzerine gezdirerek dökün. Şerbetini iyice çektikten sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri