Tarçınlı ve Karanfilli Elma Şerbeti

Şerbet geleneksel lezzetiyle Osmanlıdan günümüze kadar gelmiştir. Gelenek halini almış şerbeti farklı bir aromayla denemek isterseniz tarçınlı ve karanfilli elma şerbeti tarifi tam size göre.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Rendelenmiş elma kabuklarını şekerle birlikte iyice ezin ve tencereye alın.

  • 2

    Üzerine kabukları ile birlikte 4'e bölünmüş 2 adet elma ekleyin. Üzerine su, tarçın ve karanfili ekleyerek elmalar yumuşayana kadar kaynatın.

  • 3

    Şerbet soğuduktan sonra mince elekten veya tülbetten geçirin. Buzdolabında iyice soğutup servis yapın.

    Aşçı Şefika Günyel

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.