Ay Çöreği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Unu yoğurma kabına alarak ortasına elinizle bir çukur açın. Açtığınız çukura Teremyağ Gurme Kaymaklı ile süt, maya, pudra şekeri, tuz ve yumurta akını ekleyip yoğurun. Elinize yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurup yarım saat kadar dinlenmeye bırakın. Hamuru dinlendirirken iç harcı için gerekli tüm malzemeyi bir tabak içinde karıştırın. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparın. Bezeleri hafifçe unladığınız tezgahta merdane yardımıyla inceltin. Ortalarına hazırladığınız harçtan 1,5 yemek kaşığı kadar koyup, rulo gibi sararak ay şeklini verin. Hazırladığınız tüm çörekleri Teremyağ Gurme Kaymaklı ile yağladığınız fırın kabına dizip 15 dakika kadar dinlendirin. Süre sonunda üzerlerine süt ile karıştırdığınız yumurta sarısını sürüp fındık parçalarını serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirip ılık veya soğuk olarak servis yapın.

    Detaylar için tıklayınız

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.