Geleneksel Nohutlu Tavuklu Pilav

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    TAVUK etini tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ve tuz ekleyerek yumuşayana dek haşlayın. Sudan alıp ılınmaya bırakın. Didikledikten sonra tuz, karabiber ve pulbiberle tatlandırın. Teremyağ Gurme Kaymaklı'yı bir tencereye alıp eritin. Üzerine yıkanıp süzülmüş pirinci ekleyin ve saydamlaşana dek kavurun. Pirincin üzerini 1 parmak geçecek kadar, tavuğu haşladığınız sudan ilave edin. Az gelirse kaynar su ile tamamlayın. Tuz ekleyip kapağını kapatın ve kaynayana dek orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakın. Suyunu yarı yarıya çekince nohudu ekleyip suyunu tamamen çekene dek pişirin. 10 dakika demlendirdikten sonra yuvarlak bir kek kalıbını hafifçe ıslatıp içine pilavı koyun ve şekil alması için bastırın. Ters çevirerek servis tabağına çıkarın. Didiklenmiş tavuk etini üzerine koyup servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.